- Utskriftsvänlig sida - Seniorer - Åsklosters IF

Datum 05-09-05 21:30:00 | Ämne: Seniorer

Så har ännu en klassisk derbymatch mot Derome BK spelats.
Derome som i förra mötet på Dersbovallen lyckades i klara sig undan i blotta förskräckelsen med 2-2 och undvika en förnedrande förlust.
För att undvika en upprepning av denna motgång hade Derome förstärkt laget betydligt till detta möte.

Derome öppnade också matchen piggt och drog upp ett ganska högt tempo.
Åskloster hade dock läst på sin läxa väl och studerat Deromes taktik ända tillbaka till 1932.
Tackvare de kunde ÅIF läsa Derome likt en öppen bok och enkelt plocka bort deras försök till långa bollar bakom backlinjen.

ÅIF som hade startat matchen lite avvaktande, mycket för att Derome skulle få "banka" sina långbollar och genom de springa sig trötta, började nu avancera framåt i planen.
Och skulle de visa sig, det effektiva väggspelet på mitten och snabbt levererade bollar ut på kanterna kom att löna sig.
ÅIF gjorde två snabba mål i mitten av första halvlek genom två nästan identiska anfall.
Deromes något orörliga försvar blev enkelt genomsprunget av Ingemar Stenberg och Magnus Helgesson som stod för varsitt mål.

Andra halvlek spelade ÅIF mest runt bollen och tog hand om långbollar från Derome.
Dock skapade ÅIF en del mycket farliga målchanser, men de flesta är nog nu ganska klara över varför Tobias Bengtsson har spelat back och inte anfallare.

Derome lyckas dock i slutet att peta in ett lite turligt mål på ett inkast, detta förändrade dock inte mer i matchen än att den slutade 2-1 till Åsklosters IF.

Nu får man ju tyvärr aldrig vara riktigt glad.
Oturligt skadade Magnus Helgesson sitt knä i en närkamp med Deromes målvakt och fick bäras av plan.