- Utskriftsvänlig sida - Seniorer - Åsklosters IF

Datum 06-05-05 22:22:35 | Ämne: Seniorer

Som vanligt var gräset grönare och vädret bättre när det var dags för A-lagets hemmapremiär på Klostervallen.
Matchen, som IFK Varberg stod för motståndet i, blev en mycket händelserik sådan. Publiken fick se ÅIF chocköppna genom att göra två mål innan 15 minuter av matchen hade förflutit. Målskyttet inleddes av Magnus Helgesson i den 5:e minuten och några minuter senare klippte Mikael Gunnarsson in ett fint skott.
Efter detta började ÅIF spela ett mera defensivt spel och bevaka sin ledning fram till halvtidsvilan.

Den andra halvleken inleddes som den första slutade, dock hade ÅIF en del farliga kontringar varav två stycken resulterade i mål genom Christer Larssons som höll sig påpassligt framme när chansen gavs.
IFK Varberg som trotts mycket bollinnehav inte lyckats skapa särskilt många farliga målchanser fick dock ett mycket bra läge till reducering efter att Ingemar Stenberg orsakat en väldigt tveksam straff för IFK i den 85:e minuten. Men Patrik Svensson, i ÅIF:s mål, hade beslutat sig för att spika igen kassen för dagen och snuvade retfullt IFK på chansen genom att mycket säkert rädda straffen.
Efter detta bestod matchen mest av väntan på att domaren skulle sätta pipan i munnen och därigenom fastställa resultatet 4-0 till ÅIF.